+32 (0)51 22 31 31

+32 (0)51 26 06 51

CORONAVIRUS MAATREGELEN

coronavirus.jpg

CORONAVIRUS UPDATE
(18/03/2020)
 
Beste klanten, wij blijven u van dienst maar we versterken de maatregelen ter preventie van de gezondheid.
*Verkoop
*Productie
*Installatie & servicedienst (met strenge hygiënenormen)
*Showroom
 
Bestellingen kunnen nog steeds via telefoon of e-mail. Wij staan tot uw beschikking om vragen te beantwoorden en orders op te nemen. Bel +32 (0)51 22 31 31 of mail naar info@cdconstructs.be. Ons team dankt u!
 
Team CDC
 
Extra richtlijnen bij langdurig uitschakelen van horeca apparatuur: 
 
Vacuümmachine;
Er kan een potentieel risico ontstaan op schade aan de vacuümpomp.Tijdens het verpakken van vochthoudende producten, komt een gedeelte van het vocht uit het product terecht in de vacuümpomp. Indien een machine enkele weken stilgezet wordt met water in de olie zal dit onherstelbare schade aanrichten aan de pomp (corrosie). We adviseren daarom alle klanten om het reinigingsprogramma één of bij voorkeur meerdere keren te draaien en de staat van de olie na het voltooien van de cyclus te controleren.
Optimaal is om de vervuilde olie af te tappen en te vervangen voor schone olie!
 

Vaatwasmachine;
-Toestellen leeg laten + als het kan ook de boiler laten leegpompen.
-Vloeibare zeep afsluiten + eventueel de slangen van het doseersysteem vullen met water. (Dan kunnen de producten niet kristalliseren in de slangen.)
-De deur of de kap open laten staan.
-Waterkraan dicht draaien. (Ook van de voorspoeldouche)
Bij heropstart het toestel laten vullen en goed laten opwarmen, 2-3 wasbeurten uitvoeren en terug opnieuw laten vullen.

 

Combisteamer;
-Boiler aflaten en toestel uitschakelen.
-Als het een toestel met vloeibare reinigingsproducten is; De kannen afsluiten met een afsluitdop. (Dan kunnen de producten niet kristalliseren in de slangen.)
-Waterkraan dicht draaien.
Bij Heropstart doen de recente toestellen automatisch een boiler-spoeling. Indien het een ouder toestel is; boiler aflaten en opnieuw laten vullen.

 

Toestellen op gas;
-De gaskraan best dicht draaien. Als er eventueel een kleine gaslek zou zijn aan het toestel, kan er door stilstand (en dus geen luchtcirculatie) een gas-ophoping komen. Dus het is veiliger om de gaskraan dicht te draaien.
Bij Her-opstart zou het kunnen dat er eerst wel wat lucht uit de leiding moet dus dan duurt het wat langer vooraleer de waakvlam zal kunnen ontsteken.

Kookapparatuur met stalen oppervlakken; (Bakplaat, panroosters,…)
-Na reiniging het oppervlak insmeren met dun laagje voedingsgeschikte olie.
Bij her-opstart eerst goed op temperatuur laten komen alvorens opnieuw in contact te brengen met voeding.

 

Koeling;
-Toestellen die in goede conditie zijn, kunnen probleemloos worden uitgeschakeld. (In tegenstelling tot allerlei verhalen die de ronde doen; Koelmiddel(gas) kan enkel maar van de installatie lekken als er een koelmiddel-lekkage is en dus de conditie van het toestel niet OK is.)
-Bij uitschakelen de deuren laten open staan.
Bij her-opstart controleren of de ventilatoren van de condensor (buiten de koeling) en de verdamper (in de koeling) draaien. Deze zouden door stilstand kunnen komen vastzitten als het toestel al wat ouderdom heeft.
*Vermits er nu wat meer tijd vrij komt, kunnen de handige onder u alvast de koelvinnen van de condensors reinigen met borstel/stofzuiger/perslucht. Zo is er een optimale werking na her-opstart en bij warm weer.

 

IJsblokjesmachine;
Hier zijn er (merkgebonden) veel verschillende werkingsprincipes. Het ene toestel is al wat gevoeliger voor bacterievorming tijdens stilstand dan het andere.
Dus algemeen advies; Als u niet zeker weet of het al-dan-niet uitgeschakeld mag zijn, laat het dan aan staan. (Ook al is dat niet de meest ecologische oplossing.)
-Toestellen die toch uitgeschakeld worden, dienen volledig ontdaan te worden van water. (O.w.v. het risico op bacterie-vorming tijdens stilstand.)
Bij her-opstart zou het kunnen dat het water-reservoir waarmee de ijsblokjes worden gemaakt, manueel dient te worden opgevuld met water.

 

Opgelet; Om 100% zeker te zijn van de juiste richtlijnen per toestel, dient u de instructies te volgen die in de originele handleiding van het toestel vermeld staan.

 

Bij twijfel; Indien u niet zeker bent over de goede werking van uw toestel, contacteer onze servicedienst!

Polbert (FR)

2 broers, een grote verbouwing en een gigantisch trendy resultaat bij Polbert in het Franse Noorderdepartement (regio Hauts-de-France). Er...

Foodtruck Pizza Santa

Volledige realisatie en inrichting foodtrailer Pizza Santa. Deze werd volledig op maat en naar wens van de klant ingericht,ter plaatse, in ons...

Aquapark Bellewaerde

Bellewaerde Aquapark. Da's waterpret voor het hele gezin! Quality time met het hele gezin. Dat vind je terug in Bellewaerde Aquapark. CD...

Horecatel 2020

Van 8 tot 11 maart 2020  kan je ons terugvinden op de grootste horeca vakbeurs van Wallonië, Horecatel. Wij zullen u een selectie van de mooiste...