+32 (0)51 22 31 31

+32 (0)51 26 06 51

Rijpingskast

Uitgerijpt en huisgerijpt

De Dryager rijpingskast voor de vleesspecialist, gastronoom en zelfs private liefhehbber.


De missie was en is: een betaalbare professionele vol-automatische rijpingskast te ontwikkelen, die er precies zo uitziet als hij werkt. Dat is gelukt! Een tijdloos modern design van buiten en moderne betrouwbare techniek van binnen. Handwerk ontmoet high tech.

Het vlees rijpt in de been in de Dry Ager bij een luchtvochtigheid van ca. 85% en een temperatuur van 2 C. De nauwkeurige besturing biedt betrouwbare controle van en constant gehouden klimaat.

Ook de luchtvochtigheid wordt door nauwkeurige HumiControl geregeld tussen 60% en 90%. Dat zorg er samen met het luchtregelingssysteem voor dat zelfs bij grote schommelingen in de omgevingstemperatuur dat het micro-klimaat in de Dry Ager perfect geregeld blijft.

Om de waardevolle, zelfs kostbare inhoud te beschermen tegen UV-straling is de in in roestvrijstalen gevatte isolerende beglazing gemetaliseerd getint.

Het gewichtsverlies bij rundlvees bedraagt door de rijping in de been na vier weken ca. 7-8% en na zes weken ca. 12%

De Dry Ager kan echter meer dan perfect rundvlees rijpen. De Dry Ager kan ook worden gebruikt voor het gecontroleerd narijpen van droge worst, rauwe ham en andere vleesproducten.